Volledig scherm
Timmeren aan het houtdorp, maar vanwege het noodweer moesten de deelnemers later hun hutten vroegtijdig verlaten. foto Emiel Muijderman

Noodweer maakt vroegtijdig einde aan eerste dag houtdorp

RIJSSEN - Als ware beunhazen gingen gisterochtend zo’n zeshonderd deelnemers onder begeleiding van 25 vrijwilligers in het houtdorp Rijssen aan de slag. Maar het door het noodweer kon er niet verder gewerkt worden.

Toch verschenen 's morgens binnen afzienbare tijd de eerste skeletten van huizen aan de horizon. In de middagpauze zorgde het noodweer er echter voor dat er een vroegtijdig einde kwam aan de eerste bouwdag. Karkdijk: „De bui viel in de middagpauze toen de kinderen thuis waren. We hebben besloten dat het verstandig was niet meer aan de slag te gaan. We willen het risico niet nemen.”

Die logische keuze werd betreurd door een groep kinderen die dolgraag verder wilde bouwen aan de eigen hut. „Als het aan de kinderen ligt gaan ze door tot ze er bij neervallen. Die kijken niet op een bui meer of minder.”


Maar ook de vaste groep vrijwilligers vond het maar niks. „Wij willen ook graag aan de slag. Het is een mooie activiteit. Dan is het jammer dat het weer tegenzit.”


Eén keer werd het hele houtdorp afgelast: in 2006 wegens de hitte. Zover zal het dit jaar niet komen.Al meer dan dertig jaar lang timmert de Rijssense schooljeugd aan het begin van de zomervakantie vlijtig aan een eigen houtdorp. Ook elders in de omgeving ontstaan houtdorpen.