Volledig scherm

Om 12 uur al aan de likeur

Met zes vriendinnen heeft Ans Boerkamp uit Oldenzaal meegedaan aan de workshop ‘likeur maken’ bij Landwinkel en Fruitboerderij 't Duvelshöfke. Ze deelt haar ervaringen.

Het clubje vriendinnen van Boerkamp gaat er regelmatig een middag op uit. “In Tubantia lazen we over deze workshop. Een keer wat anders, dachten we. Bij ‘t Duvelshöfke werden we gastvrij ontvangen door eigenaresse Nathalie. Eerst gingen we het land op om bessen te plukken. Daar hebben we helemaal geen verstand van, maar het werd keurig uitgelegd. Ook de proeverij was top, om 12.00 uur zaten we al aan de likeur”, lacht ze. “Na afloop mochten we het drankje mee naar huis nemen in een speciaal potje. Een mooi aandenken aan een gezellige middag.”

Wachten
Johan Izaks uit Markelo deed samen met zijn dochter mee aan de workshop. “Om half elf werden we ontvangen met koffie en cake. De sfeer in de groep zat er, direct vanaf het begin, goed in. Op het land hebben we heerlijke blauwe bessen en bramen geplukt. Dat hebben we met jenever en suiker in een potje gestopt. Over zes weken is de likeur klaar. Als verrassing voor mijn vrouw heb ik in de landwinkel nog een cadeautje gekocht. We houden Tubantia Club zeker in de gaten voor meer van zulke acties.”

Ook een workshop volgen? Er zijn nog 2 data te boeken via www.tubantia.nl/likeur