Onbegrip over ‘prostaatbesluit’ Menzis

ENSCHEDE - St. Antonius-Hospital Gronau voert met da Vinci-robot precisieoperatie aan prostaat uit. Maar Menzis doet niet meer mee.

Prescan, het bemiddelingsbureau voor het St. AntoniusHospital in Gronau, overweegt een officiële klacht tegen zorgverzekeraar Menzis neer te leggen bij de Nederlandse Zorgautoriteit. Menzis heeft met ingang van 1 april het contract opgezegd met het Gronause ziekenhuis, waar jaarlijks zo’n 250 Twentenaren worden geholpen aan prostaatkanker.

Menzis is van mening dat deze patiënten net zo goed in Nederland geopereerd kunnen worden. Ook wordt de leiding van het ziekenhuis er van beschuldigd met onduidelijke rekeningen te komen waardoor patiënten met hogere kosten worden opgezadeld. Het Hengelose bedrijf Prescan is van mening dat de opstelling van Menzis strijdig is met de Nederlandse wetgeving.

Woordvoerder Jordie Ribhagen: „Door op 1 april te stoppen met de vergoedingen is er sprake van grote rechtsongelijkheid. Veel mensen zijn juist dit jaar overgestapt naar Menzis, vanwege het contract van Menzis met Gronau. Die worden nu juist benadeeld mochten ze een prostaatkankeroperatie moeten ondergaan.”

Lees meer in De Twentsche Courant Tubantia van dinsdag