Volledig scherm
Foto: ANP

Onderzoek naar Turks-Duitse boksclub: politie houdt 7 mensen aan

ENSCHEDE - Na een maandenlang onderzoek naar criminele activiteiten heeft de Duitse politie woensdag 50 invallen gedaan bij leden van boksclub Osmanen Germania. Daarbij zijn zeven aanhoudingen verricht, maar mogelijk volgen er meer.

De Turks-Duitse vereniging Osmanen Germania startte vorige maand een afdeling in Twente en wordt sindsdien ook in Nederland in de gaten gehouden door justitie. Naar eigen zeggen is het een boksclub die kwetsbare jongeren wil helpen. Veiligheidsdiensten vergelijken Osmanen Germania echter met ongewenste motorclubs, inclusief de verdenking van criminele activiteiten zoals afpersing en drugshandel.

Een woordvoerder van het Duitse Openbaar Ministerie zegt dat de Twentse afdeling in het Duitse onderzoek wordt gevolgd, maar hij wil niet zeggen of er woensdag leden van Osmanen Germania Twente zijn aangehouden.

‘Zuiver chapter’
Enkele bestuursleden van de afdeling Twente wonen in Duitsland. Volgens Barbaros Koç, de Duitse president van Osmanen Germania Twente, die zelf ook in Duitsland woont, heeft geen van hen woensdag de politie op bezoek gehad. "Van onze leden is niemand aangehouden. Ik begrijp ook niet wat wij hiermee te maken hebben. Twente is een zuiver chapter, wij hebben niets met deze of andere verdenkingen te maken."