Volledig scherm
Archieffoto: ANP

Ook Grolsch verhoogt bierprijs voor horeca

ENSCHEDE In navolging van marktleider Heineken maakt ook Grolsch bekend dat het de bierprijzen voor de horeca verhoogt. De verhoging wordt medio deze maand doorgevoerd en bedraagt volgens woordvoerster Helen ter Huurne 3 procent.

Volgens Ter Huurne is de prijsverhoging noodzakelijk vanwege de gestegen grondstoffen- en energieprijzen. „Om onze kosten en inkomsten in balans te houden en een gezonde bedrijfsvoering te kunnen voeren, zien we ons genoodzaakt de prijzen voor de horeca te verhogen”, aldus Ter Huurne, „We kijken continu kritisch naar onze bedrijfsprocessen en zullen onze eigen kosten goed onder controle houden.” De prijsverhoging voor alle pilsener- én speciaalbieren uit de Grolschtap ligt net boven het algemene inflatieniveau van ongeveer 2,5 procent. Heineken heeft besloten de bierprijs voor de horeca met 5 procent te verhogen.

Op de consumentenprijzen bij supermarkten en slijterijen hebben brouwers geen rechtstreekse invloed. Detaillisten bepalen zelf de verkoopprijs en gebruiken bier regelmatig om klanten te lokken met stuntprijzen. Deze lage bierprijzen leiden nogal eens tot onbegrip bij consumenten, die zich afvragen waarom een biertje in de horeca zoveel meer moet kosten dan in de supermarkt.