Volledig scherm
Foto Emiel Muijderman

Op de foto voor Pink Ribbon

ALMELO - Drieëntwintig Twentse vrouwen zijn zaterdag op de foto gegaan voor een ‘borstenmemory’, waarmee ze minstens 10.000 euro bij elkaar willen krijgen voor de strijd tegen borstkanker. Van de foto’s van hun borsten wordt het bekende spelletje gemaakt, waarbij je twee dezelfde plaatjes bij elkaar moet zoeken. Het is een actie voor de organisatie Pink Ribbon.

“Veel vrouwen worden getroffen door deze vreselijke ziekte. Sommigen van ons hebben er in de directe omgeving al mee te maken gehad. We zijn er allemaal van doordrongen van dat er nog altijd veel geld nodig is om onderzoek te doen naar het voorkomen en bestrijden van borstkanker.

Overigens ook voor mannen, want ook daar komt het voor. Daarom zochten we naar een treffende manier, waarmee we een aanzienlijk bedrag kunnen ophalen voor dit goede doel. In die zin is het voor ons ook bepaald geen spelletje”, vertelt initiatiefneemster Saskia Harmsen.

De vrouwen zijn niet herkenbaar op de foto gegaan. Alleen hun borsten staan straks op de kaartjes: een aantal ‘naturel’, anderen met bodypaint, of met een decoratie, zoals een roos.

De Twentse fotograaf Franc Ensink maakte belangeloos de foto’s, de Almelose fotograaf Willem van Walderveen stelde zijn studio ter beschikking, René Guillot tekende voor de bodypaint en de visagie was in handen van Mariska Tijhof. Zij waren meteen enthousiast over het plan om voor Pink Ribbon geld in te gaan zamelen.

De afgelopen dagen hebben zich al diverse sponsors gemeld, die willen bijdragen in de productie van het spel. Maar er worden er nog meer gezocht. Sponsors kunnen hun naam of logo op de speelkaartjes krijgen. “Hoe meer er komen, des te beter voor het goede doel.”

Er worden 1.000 spelletjes gemaakt en ze gaan 9,95 euro kosten. Vooralsnog is het spel alleen te bestellen bij info@harmsensecretarieel.nl. Daar kunnen ook sponsors zich melden.