Volledig scherm

Op deze plekken in Twente kun je het koninklijk paar donderdag zien

OLDENZAAL/ALMELO - Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima maken donderdag een tour door Twente. Op een aantal plekken zijn de twee van dichtbij te zien.

Het koninklijk paar laat zich in Almelo en Noordoost-Twente informeren over ontwikkelingen in deze streek. De koning en koningin brengen allereerst een bezoek aan Almelo. Daar worden ze om 10.30 uur ontvangen bij het nieuwe stadhuis.

Geïnteresseerden kunnen de aankomst en het vertrek van het paar bijwonen. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima arriveren aan het einde van de Joke Smitstraat en vertrekken om 10.45 uur vanaf diezelfde plek.

Plekje rond het plantsoen
​Na het bezoek aan het stadhuis vervolgt het duo zijn weg richting de voormalige Hagendoornschool aan de Wilgenstraat in het Nieuwstraatkwartier. Daar komt het om 10.50 uur aan en vertrekt het om 11.25 uur. In de straat en op plekken in het plantsoen, die worden aangegeven, kan publiek een plekje zoeken.

Stadion
De laatste locatie waar het koninklijk paar voor publiek te zien is, is het Polman Stadion. Bij de thuishaven van Heracles Almelo aan de Stadionlaan wordt het koninklijk paar om 11.30 uur verwacht. Op het plein bij het stadion is ruimte voor publiek.

Om 12.25 uur doen de Koning en Koningin wasserij Springendal in Oud Ootmarsum aan, maar daar is geen ruimte voor publiek. Bij de volgende stop, in Tilligte, is die ruimte er wel.

Tilligte
Willem-Alexander en Máxima worden om 13.00 uur verwacht bij Erve Meinders aan de Westenveldweg 13 in Tilligte. Daar is een vak ingericht voor bezoekers. Om 13.25 uur vertrekt het paar daar weer.

Om 13.50 uur is de aankomst bij Stal Het Oosterbrook van ruiter Gert-Jan Bruggink in De Lutte, maar dat gebeurt op een terrein dat is afgesloten voor publiek.

Wandeling door centrum
Even later maakt het paar een wandeling door het historische centrum van Oldenzaal. Om 14.15 uur is de aankomst op het Sint Plechelmusplein. De wandeling gaat vervolgens over het plein om de basiliek, door de Kerkstraat, via de Groote Markt en dan door naar de Marktstraat. Daar is op nummer 15 een bijeenkomst in het J.W. Racerhuis.

Publiek kan hier bij het vertrek om 15.20 uur nog een glimp opvangen van de Koning en Koningin, maar de mogelijkheden daarvoor zijn beperkt.

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen