Volledig scherm
© Thinkstock

Overijssel in beweging voor familiebedrijven

ZWOLLE/ENSCHEDE – Om aandacht en ondersteuning aan familiebedrijven te geven, tekende provincie Overijssel, hogeschool Windesheim en Saxion, werkgeversorganisaties VNO-NCW Midden en MKB Midden donderdag de intentieverklaring ‘Samen in beweging voor familiebedrijven’.

Familiebedrijven zijn volgens gedeputeerde Eddy van Hijum de spil van onze economie. “De ondersteuning is van belang zodat zij kunnen blijven vernieuwen en groeien en daarmee de regionale economie versterken en werkgelegenheid bevorderen.”

Onderwijs
Windesheim gaat samen met Saxion minoren, onderzoek en projecten aanbieden voor zowel familiebedrijven als voor studenten. “In het onderwijs is relatief weinig aandacht voor familiebedrijven en thema’s als goed bestuur en bedrijfsopvolging binnen familiebedrijven. Samen met Saxion brengen we daar verandering in en brengen we zo onderzoek, familiebedrijven en onderwijs bij elkaar”, zegt Ilse Matser, directeur van het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven.

Ondernemers
Ron van Gent, directeur van VNO-NCW Midden en MKB Midden, vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk familiebedrijven in de regio kunnen profiteren van dit initiatief. Daarom zetten de werkgeversorganisaties zich actief in om ondernemers in Overijssel te betrekken bij het programma en deelname aan projecten en regelingen.