Volledig scherm
© ANP

Pas op: Drukke ochtendspits met gladheid en mist

Automobilisten moeten morgen tijdens de ochtendspits rekening houden met lokale gladheid en mist. Dit maakt de toch altijd al drukke ochtendspits er niet gemakkelijker op, waarschuwt de Verkeers Informatie Dienst.

De gladheid doet zich vooral voor op lokale wegen van zuidwest naar noordoost over het land: van Zeeland naar Groningen. Ook delen van de Randstad kunnen te maken krijgen met lokale gladheid en mist. Op snelwegen zijn vooral bruggen, viaducten en op- en afritten gladheidsgevoelig.

De gladheid zal zich niet op grote schaal voordoen: de bodem is nog warm en sommige wegen zullen al opgedroogd zijn voordat ze kunnen bevriezen. Toch zullen strooiwagens de weg op gaan om preventief te strooien.

Mist
De mist zal vooral in het midden en oosten een rol gaan spelen. Volgens Weerplaza kan het zicht tot onder de 100 meter zakken.

Het lijkt te gaan om mistbanken. Spitsstroken kunnen dan vaak open blijven, maar vanwege het snel wisselende zicht van plaats tot plaats is de situatie wel verraderlijker.