Volledig scherm

Pechvogel Chris David scheurt weer kruisband

DEVENTER - Bij Chris David van Go Ahead Eagles is opnieuw de voorste kruisband van zijn linkerknie afgescheurd en hij is de rest van het seizoen

uitgeschakeld. De middenvelder was net hersteld van de zware blessure en speelde dinsdag zijn tweede oefenwedstrijd na een revalidatie van een jaar.

„Brute pech”, noemt Coen Geers, hoofd van de medische staf van de eredivisieclub uit Deventer, de forse tegenvaller voor David. De 23-jarige Enschedeër liep de blessure op in een wedstrijd met de beloften. Een MRI-scan wees uit dat dezelfde kruisband weer was afgescheurd.

Revalidatie
„Chris heeft een volledige revalidatie gehad, die in totaal twaalf maanden duurde. Hij heeft op het einde alle kracht- en stabiliteitstesten doorstaan en trainde al twaalf weken mee met de selectie, waarvan de laatste zes volledig.

Hij is zeer voorzichtig gebracht”, aldus Geers. „Het is wel zo dat een speler die een kruisband heeft afgescheurd, 10 tot 20 procent extra kans loopt op een nieuwe kruisbandblessure. Dat dit nu is gebeurd, is verschrikkelijk.”

Aderlating
Een fikse aderlating voor de Deventer club, maar bovenal een groot persoonlijk drama voor de 23-jarige voetballer, die na een revalidatie van een jaar in zijn tweede oefenwedstrijd - voor de beloften tegen SVZW - dinsdag dezelfde blessure opliep.

David staat nu voor de loodzware opgave om hetzelfde revalidatietraject opnieuw af te leggen.