Volledig scherm
Het campagnebeeld van Ariadne auf Naxos.

Plek voor 20 lezers bij première opera Ariadne auf Naxos

ENSCHEDE - Voor twintig lezers is er een speciaal arrangement gereserveerd voor Ariadne auf Naxos. Deze tragikomische opera is een ‘voorstelling in een voorstelling’.

Het verhaal speelt zich af in het huis van de steenrijke kunstverzamelaar Herr Reichmann waar koortsachtig een feestavond wordt voorbereid.

Burleske entourage
Met een serieuze opera naar de mythe van Ariadne, een klucht in een burleske entourage, en een vuurwerk als finale. Wanneer door tijdnood op last van de gastheer opera en klucht in elkaar moeten worden geschoven - om de vuurwerkshow niet in gevaar te brengen - zijn de rapen gaar! We zijn getuige van een vonkende botsing tussen ‘hoge’ en ‘lage’ kunsten. En een schoolvoorbeeld van wie betaalt, bepaalt…

Opera en komedie
Regisseur Laurence Dale laat in de clash tussen serieuze opera en komedie niet opera als winnaar uit de bus komen. ,,Het is een uitwisseling tussen genres, culturen én mensen. Het effect van de muziek herijkt de onderlinge relaties. Wat in de aanloop naar de feestavond nog een onmogelijke opgave leek, draait uit op een gedenkwaardige gebeurtenis. Wij zoeken in onze tijd vaak het conflict op, terwijl er veel méér is dat mensen juist bindt. Ariadne auf Naxos is een tijdloze analyse van hoe belangrijk kunst is voor een samenleving.”

De rol van Der Komponist wordt gezongen door de bekende Nederlandse mezzosopraan Karin Strobos.

Exclusief arrangement aan voor 20 lezers:
-
2e rangs kaart Premiere Ariadne auf Naxos op 10 september
- Gratis ‘Klinkend arrangement’: ontvangst met koffie of thee en heerlijk gebakje; gereserveerde tafel in de pauze met drankje en hapjes
- Uniek kijkje achter de schermen bij de productie in de pauze
- Begeleiding Herman Haverkate en Reisopera

Ticketprijs 2e rang: € 40,50

Boeken via www.tubantia.nl/ariadne.

De code is: tubantia (alleen kleine letters)

De instructie: Bestel twee kaarten naar keuze + klinkend arrangement t.w.v. € 7,50 en vul bij het afrekenen actiecode ‘tubantia’ in. De actiecode geldt voor alle rangen (mits beschikbare kaarten). Het bedrag van het klinkend arrangement wordt dan in mindering gebracht op uw totaalsom.