Volledig scherm
© Café Morshuis

Pokémon Go zorgt voor chaos op terras in Albergen en wordt verboden

ALBERGEN - De app Pokémon Go is de nieuwste hype, maar café Morshuis in Albergen heeft er nu al genoeg van. Het besloot het spelletje te verbieden.

Fans van de animatieserie uit de jaren 90, die Pokémon Go spelen, kunnen met hun smartphone Pokémonfiguren in de echte wereld vinden, die zij vervolgens moeten vangen.

Speelveld
Café Morshuis zag het terras veranderen in een chaotisch speelveld en ondernam actie. "Het is verboden Pokémons te vangen op het terras', staat er in felgekleurde, rode letters op een A4-tje. Een waarschuwing met een knipoog.

"De mensen zaten constant op hun telefoon te staren, werden helemaal gek in de kop en het bier viel van de bladen", schetst kok Peter Snoeijer de situatie op het terras afgelopen zaterdag. "We houden ermee op", dachten we toen. "Geen Pokémons meer op het terras." De reacties? "Die zijn super, er wordt veel over geouwehoerd."

Uit de hand
Starende blikken naar de telefoons op een terras is ook in Albergen niets nieuws, maar met dit spel liep het zaterdag volgens de kok helemaal uit de hand. Iedereen was druk met de Pokémons, niemand leek nog oog te hebben voor zijn kookkunsten.

Hoewel het verbod een uit de hand gelopen geintje is, blijft het papier met de waarschuwing er nog wel even hangen. Zodat de mensen weer echt genieten van het eten op een gezellig terras.