Volledig scherm
© ANP

Politicus uit Ahaus genoemd als mogelijke opvolger Angela Merkel

AHAUS – Komt de toekomstige opvolger van de Duitse bondskanselier Angela Merkel uit Ahaus? The Guardian denkt van wel. De Engelse krant omschrijft Jens Spahn als ‘de man die Merkel op kan volgen’.

De in Ahaus geboren CDU-politicus staat in Duitsland bekend vanwege zijn standpunten over de vluchtelingenpolitiek. Spahn omschrijft zichzelf als ‘boerkafoob’. Hij is van mening dat moslims zich aan moeten passen aan de Duitse cultuur. Zo vindt hij onder meer dat moslimmannen niet zo gestressd moeten doen over het naakt douchen in publieke sportscholen en zegt hij dat ‘Duitsland niet het geschikte land is voor mensen die hun vrouwen in boerka’s willen verbergen’.

Gelijkertijd schrijft The Guardian ook dat Spahn gezien zijn voorkeur voor het mannelijk geslacht niet de meest logische kandidaat is in het van oorsprong conservatieve Duitsland. Het is iets wat Spahn zich beseft. ,,Mijn politieke carrière zou een jaar of 10 geleden veel moeizamer zijn verlopen”, aldus Spahn, die lijkt te profiteren van de liberalisering van Duitsland.