Volledig scherm
Geert Wilders en Edgar Mulder tijdens de opening van de moskeetour in het stadhuis in Enschede © Emiel Muijderman

PVV hekelt Twentse bestuurders over islam

HENGELO - De PVV Overijssel hekelt de rol van burgemeester Sander Schelberg van Hengelo, die niet hard genoeg zou optreden tegen jihadisten. Ook bestuurders van Oldenzaal en Enschede wordt verweten niets te doen tegen 'de islamisering die ook in Overijssel voortschrijdt'.

“Er zijn duidelijke signalen, maar hij laat alles op z’n beloop”, zegt voorzitter Edgar Mulder van de PVV-statenfractie naar aanleiding van de Hengelose Hasna, die met haar gehandicapte zoontje naar IS-gebied is vertrokken. “Schelberg moet ze uit laten zetten, de nationaliteit ontnemen en zorgen dat ze Nederland nooit meer in komen,” aldus Mulder.

Islamisering
De PVV verwijt in een persbericht 'de bestuurlijke elite' in Overijssel, dat ze niets wil doen aan de islamisering van de provincie. "Islamitische scholen worden gebouwd met steun van wereldvreemde bestuurders. In Oldenzaal steunt de PvdA-burgemeester mohammedanen die met luidsprekers de buurt willen lastig vallen met Arabische teksten. Enschede krijgt binnenkort een Mega-moskee, omdat de VVD-wethouder Hatenboer weigert naar de terechte klachten van de bewoners te luisteren," aldus de partij.