Volledig scherm
Rens van Benthem. © Christian van der Meij

Quick'20 en SVZW plaatsen zich voor tweede voorronde KNVB Beker

OLDENZAAL/WIERDEN/ZIEUWENT - Quick'20 en SVZW bereikten woensdag de tweede voorronde van de KNVB Beker. De derdedivisionist uit Oldenzaal​ won in Amsterdam van tweedeklasser WV-HEDW (Wilhelmina vooruit – Hortus Eendracht Doet Winnen) met 3-0. Eersteklasser SVZW won in Schijndel van Avanti'31 met 2-0. Voor RKZVC viel het doek. De tweedeklasser uit Zieuwent ging op eigen veld met 4-0 onderuit tegen hoofdklasser Achilles Veen

Quick'20 kwam na bijna twintig minuten spelen op voorsprong door een rake vrije trap van Ryan Snelders. Na rust scoorde Rens van Benthem twee keer en besliste daarmee het duel. In de tweede voorronde van het landelijke bekertoernooi neemt Quick’20 het volgende week woensdag in Oldenzaal op tegen mede-derdedivisionist JVC Cuijck.

SVZW had op bezoek bij Avanti’31 in Schijndel met name voor rust moeite om de stugge verdediging van de thuisploeg te doorbreken. De eersteklasser uit Wierden kreeg in het beginfase van de eerste helft een grote kans, maar daarna hield de thuisploeg, uitkomend in de derde klasse, dapper stand. Pas twintig minuten voor tijd wist SVZW toe te slaan door een intikker van Darek Andrezejak. Kevin Aman besliste vlak voor tijd het duel. In de volgende ronde gaat SVZW op bezoek bij hoofdklasser Jodan Boys uit Gouda.

Voor RKZVC zat er geen bekerstunt in. De tweedeklasser uit Zieuwent ging op eigen veld met 4-0 onderuit tegen hoofdklasser Achilles Veen. De bezoekers scoorden al binnen het kwartier. Daarna liep Achilles Veen verder uit.

Dinsdag plaatste AZSV uit Aalten zich al voor de tweede voorronde. Behalve Quick, SVZW, AZSV en RKZVC doet derdedivisionist HSC’21 ook mee. De club uit Haaksbergen eindigde afgelopen seizoen bij de bovenste negen teams in de topklasse en mag daardoor instromen in de tweede voorronde. Daarin speelt HSC volgende week woensdag uit tegen Schaesberg. Schaesberg ligt in Limburg op 206 kilometer van Haaksbergen vandaan.