Volledig scherm
De derby Quick'20-HSC'21 is in ere hersteld. Quick won de clash met 1-0 © Emiel Muijderman

Quick’20 gelukkige winnaar in derby tegen HSC’21

OLDENZAAL – De in ere herstelde Twentse topamateurvoetbalderby tussen Quick’20 en HSC’21 is zondag gewonnen door Quick. De ploeg uit Oldenzaal won op eigen veld met 1-0.

Het beslissende doelpunt viel in de slotfase toen een vrije trap van Schepers van richting werd veranderd. Daarmee werd Quick de gelukkige winnaar van een wedstrijd, die 90 minuten lang in evenwicht was.

Quick’20 en HSC’21 spelen dit seizoen in de (nieuwe) derde divisie. Dat is de voormalige topklasse. Voor Quick is dat podium bereikt dankzij promotie vorig seizoen vanuit de hoofdklasse. HSC’21 had graag een niveautje hoger gespeeld en was in mei dicht bij promotie naar de nieuwe tweede divisie. Dat mislukte ternauwernood waardoor beide Twentse clubs weer eens bij elkaar in de competitie zitten.

De competitieleider had de derby gepland bij de opening van het seizoen. Maar de clash op sportpark Vondersweijde kende een teleurstellend verloop. Er gebeurde weinig in Oldenzaal. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en leken te tekenen voor een doelpuntloze puntendeling.

Totdat Quick'20 in de 87e minuut via een van richting veranderde vrije trap van Schepers alsnog het beslissende doelpunt liet aantekenen.