Volledig scherm
© UWV

Ruim 3.000 WW-uitkeringen minder in regio in 10 maanden tijd

ENSCHEDE - Het aantal WW-uitkeringen in de regio daalt. Stond de teller in januari dit jaar nog op 22.646 uitkeringen in Twente en de Achterhoekse gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk, in oktober was dat aantal gedaald naar 19.419. Een afname van 14 procent.

De daling is een lijn met een landelijke ontwikkeling. Donderdag meldde het CBS al dat het aantal mensen in Nederland met een WW-uitkering gestaag afneemt.

De grootste stijgers zijn Wierden en Dinkelland. In die gemeenten zijn respectievelijk 10,2 en 7,6 procent méér WW-uitkeringen verstrekt. Dat is dan vergeleken met exact een jaar geleden. Maar in de meeste gemeenten neemt het aantal mensen met een WW-uitkering dus af, vooral in Oost Gelre (10,7 procent) en in Tubbergen (9,1 procent).

Verschil met werkloosheid
Het aantal WW-uitkeringen is niet gelijk aan het aantal werklozen. Bijvoorbeeld iemand die in de bijstand zit of een persoon waarvan de partner werkt, heeft niet altijd recht op een WW-uitkering.

Een hoog percentage WW-uitkeringen kan duiden op een actieve beroepsbevolking. Een WW-uitkering is namelijk gerelateerd aan een arbeidsverleden. Een laag percentage kan duiden op een minder actieve arbeidsmarkt.

Hieronder vindt u alle cijfers. Gebruikt u de Tubantia-app? Klik dan hier.

Ontwikkeling t.o.v. een jaar eerder