Volledig scherm
© Lars Smook

Snelle thuiszege Almelose volleybalsters Eurosped

ALMELO - De volleybalsters van Eurosped hebben de zevende zege van het seizoen binnen. De ploeg van Jan Berendsen won woensdagavond in de Almelose IISPA-hal met ruime cijfers van het Limburgse Peelpush: 3-0.

Met de makkelijk binnengehaalde driepunter blijven de Almelose meiden meedoen in de top vier van de eredivisie.

Bliksemstart
Eurosped kwam als een komeet uit de startblokken in de zeer matig gevulde sporthal. Mede dankzij een sterke servicereeks van Rinske Hofste, die in de beginfase zeven punten op rij opleverde, werd meteen een gat geslagen tot 11-2. Binnen een kwartier was de eerste set binnen: 25-12.

Aanvalspower
Eurosped acteerde met spelverdeelster Rochelle Wopereis. Kim de Wild en Carlijn Koebrugge vulden wisselend de libero-positie in. Ook in de tweede set gaf de thuisploeg vol gas. Vooral de aanvalspower van Daphne Knijff, Eline Gommans en Judith Kamphuis leverde weer veel punten op. De tweede set ging met 25-13 naar de thuisploeg.

Binnen een uur
Ook in het derde bedrijf waren de Limburgse meiden niet opgewassen tegen het enorme overwicht van de Twentse ploeg. Het werd 25-14 waarmee de zege binnen de speeltijd van een uur kon worden bijgeschreven.

Eurosped-Peelpush 3-0
setstanden: 25-12, 25-13, 25-14

Scores Eurosped: Gommans 11, Kamphuis 10, Wopereis 9, Knijff 8, Koebrugge 6, Hofste 5