Volledig scherm

Spoor van vernieling in De Lutte

De uitgaansjeugd van De Lutte misdraagt zich in toenemende mate in het dorp. Op weg naar en van de taxibusjes laten ze een spoor van vernielingen na. Al dan niet onder invloed van drank of wat dan ook, is er niets meer veilig in het dorp.

Het vernielen van zijn vlaggenmast was de spreekwoordelijke druppel. Het voorval is de laatste toevoeging aan een lange reeks van vernielingen, vandalisme en zelfs een bedreiging.

De bewoners rondom het voetpad van de Merelstraat naar de Nachtegaalstraat en Spechtstraat in De Lutte worden in de nachtelijke uren van de weekeinden al geruime tijd geconfronteerd met ernstige vormen van overlast door uitgaande jongeren. Ron Bauhuis heeft er meer dan genoeg van en wil ruchtbaarheid geven aan deze misstanden. Enerzijds omdat officiële instanties als de politie en de gemeente Losser het laten afweten, maar vooral ook om aan de bel te trekken.

„De mensen in De Lutte moeten weten dat een groep jongeren uit het dorp zich regelmatig ernstig misdraagt.” De bewoner van de Nachtegaalstraat en eigenaar van de vlaggenmast heeft een uitgebreide lijst met incidenten in de buurt paraat. Uit de grond trekken van planten, bekogelen van de ruiten met patat, hamburgers en eieren, beschadigen van auto’s, ingooien van ruiten, openmaken en leeghalen van auto’s op het eigen erf en vernielen van cd’s en autopapieren.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement