Volledig scherm
© stock.xchng

Stellen in Twentse vinex-wijken trouw aan elkaar

ENSCHEDE – Stellen in Nederlandse Vinex-wijken zijn gemiddeld trouwer aan elkaar dan koppels die in andere wijken samenwonen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ook in Twente gaan stellen in Vinex-wijken minder vaak uit elkaar dan stellen in andere wijken.

Van iedere duizend stellen die op 1 januari 2014 in een Vinex-wijk in Nederland woonden, waren er 26 een jaar later niet meer bij elkaar. Van de mensen tussen de 25 en 55 jaar die op 1 januari 2014 op hetzelfde adres woonden, is nagegaan of ze een jaar later nog samenwoonden. Hieruit blijkt dat van al deze stellen in Nederland 3,3 procent een jaar later uit elkaar is. Van de koppels die samenwoonden in een Vinex-wijk is dit 2,6 procent.

Opvallend
Die landelijke trend is ook te zien in Twente. Negatieve uitzondering is de Vinex-wijk Kollenveld in Almelo, waar 3,5 procent een jaar later is gescheiden. Positief daarentegen is de Hengelose Vinex-wijk Vossenbeld. Slechts1,5% van de stellen hier was een jaar later gescheiden.