Volledig scherm

Stem op de held van jouw sportclub en win 10 mille voor je vereniging

ENSCHEDE - Je kent ze vast, want elke sportvereniging heeft ze. Anonieme helden, die al hun energie steken in de club. Die hun taken met hart en ziel uitvoeren. En die vaak voor dag en dauw al bezig zijn om het jou naar de zin te maken. Die vrijwilligers verdienen een podium. Stem nu op die onmisbare vrijwilliger van jouw vereniging.

Welke vrijwilliger bij jou in de buurt is de echte clubheld van de amateursport en verdient daarmee 10.000 euro voor zijn of haar vereniging?

Stemmen
De (digitale) stembussen zijn inmiddels geopend. Wacht niet en help jouw clubheld aan de titel 'Clubheld van de amateursport 2016' en daarmee je vereniging aan de hoofdprijs van 10.000 euro! Je kunt tot en met 16 november stemmen via de website tubantia.nl/clubhelden.

Op wie?
Een clubheld kan iedereen zijn die veel voor een vereniging betekent. De voorzitter net zo goed als de terreinknecht, de barvrouw of de scheidsrechter. Iedere tak van sport komt in aanmerking. Wel moet de club zijn aangesloten bij NOC*NSF.

Hoe?
Heel Nederland kan een clubheld aandragen en stemmen. Je stemt op een persoon en geeft een motivatie waarom jouw held moet winnen.

Winnaars
Bij de verkiezing 'Clubhelden van de amateursport' zijn er winnaars op drie niveaus. Ten eerste zijn er winnaars per gemeente. Daarnaast zijn er winnaars per regiotitel (*), vijftien in totaal. Bij die regionale winnaars gaat het niet alleen om het aantal stemmen; een vakjury zal ook de motivaties meewegen. De vijftien regionale winnaars maken kans op de landelijke titel. Op 21 november worden de regiowinnaars bekendgemaakt.

Landelijk winnaar
Op woensdagavond 30 november is de landelijke Awards Uitreiking. Daar kan iedere regionale winnaar de vakjury overtuigen waarom hij/zij de titel 'Clubheld van de Amateursport 2016' verdient. De landelijk winnaar ontvangt een cheque van 10.000 euro, te besteden door de club.*De 15 regiowinnaars worden gekozen uit de 15 verspreidingsgebieden van ADR Nieuwsmedia: het ED, Brabants Dagblad, BN De Stem, PZC, De Gelderlander, de Stentor, Tubantia en de acht AD-titels.

Doe mee en win!
Iedereen die een stem uitbrengt, maakt zelf kans op een prijs: een Ford Fiesta! De winnaar van de hoofdprijs wordt via loting bepaald.