Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Stichting Wielerevenementen Dinkelland onder vuur na uitlatingen penningmeester

OOTMARSUM - Regio Twente eist opheldering van de Stichting Wielerevenementen Dinkelland over de beschuldiging, dat die organisatie 100.000 euro bij elkaar bedelde terwijl ze dat geld zelf in kas had. De stichting beweerde het geld nodig te hebben in een ultieme poging het Nederlands kampioenschap wielrennen in 2014 in Ootmarsum mogelijk te maken.

De beschuldiging komt van penningmeester René Borgerink die woensdagavond bij de stichting is opgestapt. Hij kan zich niet langer verenigen met de gang van zaken in het bestuur onder voorzitter Frans Willeme, oud-burgemeester van Dinkelland. Borgerink heeft bij de politie melding gemaakt van malversaties.

Hoge nood
Omdat in 2014 de nood hoog leek en velen graag het NK naar Ootmarsum wilden halen, hoestten diverse partijen in korte tijd een ton op. Dinkelland gaf 25.000 euro, de provincie Overijssel en de Regio Twente elk 20.000, Oldenzaal, Losser en Tubbergen elk 5.000, het voormalige Twents Bureau Toerisme 10.000 en de kamer van Koophandel 5.000. Ook sponsoren waren vrijgevig.

Verbaasd
Borgerink deed zijn ontboezeming aan de Enschedese wethouder Hans van Agteren, dagelijks bestuurslid van de Regio Twente. Van Agteren is zeer verbaasd. „Als dit klopt, zijn we gewoon besodemieterd. En dat is heel kwalijk.”

Tekort
Hij herinnert zich de roep om nog goed. „Er is destijds gesuggereerd dat er een tekort van een ton was. Het was niet makkelijk maar binnen twee weken hadden we het geld binnen. Waarmee het NK was gered.” Hij eist nu opheldering van de stichting.

Rancune
Voorzitter Frans Willeme verwerpt de beschuldigingen. „Er is helemaal niets gebeurd wat niet door de beugel kan. Geen fraude en geen malversaties. Hij omschrijft de actie van Borgerink als ‘pure rancune’.