Volledig scherm

Storm in Twente: boom door schutting in Almelo, in Borne laat dakbeplating los

HENGELO/BORNE - De zware windstoten deze zondagmiddag laten hun sporen na in Twente. Bomen waaien om en in Borne raakte een dak beschadigd.

Het betrof de dakbeplating van een oud winkelpand naast de ALDI in de Grotestraat dat momenteel wordt opgeknapt. De beplating raakte los door de hevige wind. De brandweer heeft de beplating verwijderd.

Elders in Borne, in de Van Heemskerkstraat, waaide een boom om. Buurtbewoners hebben de boom naar de kant van de weg gesleept en daar neer gelegd.

Auto's Twente-supporters beschadigd
Op het parkeerterrein van de Universiteit Twente raakten meerdere auto’s van bezoekers van de voetbalwedstrijd FC Twente - FC Utrecht beschadigd.

Hekwerk stuk in Enschede
Op het Koningsplein in Enschede waaide een hek om, dat daar stond vanwege werkzaamheden aan een flat. Een deel van de steiger en het hek hebben schade opgelopen. Een deel van de omgeving is afgezet.

Omgewaaide bomen
In de Isaacstraat in Hengelo waaide en boom om. Behalve de boom raakte er niets beschadigd. In Eibergen waaide 's middags een berk om aan de Kerkloolaan. De berk lag over de weg, de brandweer heeft de weg weer begaanbaar gemaakt. Voor de boom kon worden verwijderd, moest die eerst in stukken worden gezaagd.

Ook in de Rensumaborg in Almelo zaagde de brandweer een mooi in stukken, nadat ie met wortel en al was losgerukt door de wind. In de Nieuwstraat in Almelo viel een boom op een schutting.

In Notter haalde de brandweer een boom van de Zunaweg. De boom lag dwars over de weg, waardoor verkeer er niet langs kon.

Ook in Vriezenveen waaiden bomen om. In Enter zaagde de brandweer een tak die half over een pad hing af. In Harbrinkhoek moest de brandweer uitrukken om een tak van het fietspad te verwijderen. Dat was vlakbij zalencentrum Kampkuiper aan de Almeloseweg.

Weg versperd door grote tak
Op meer plaatsen in de regio zorgt de wind voor problemen. Zondagmorgen haalde de brandweer in De Lutte al een tak weg die de Kruisseltlaan in die plaats versperde.

Langs de Hagmolenbeekweg in Enschede dreigde een boom om te vallen. De brandweer heeft de boom omgezaagd en in de sloot gelegd.

Een omgewaaide eik aan de Kerspelweg verspert de toegang tot natuurgebied de Ottershagen tussen Oud-Ootmarsum en Tilligte (zie hieronder).

​Het artikel gaat verder onder de foto's. Gebruikt u de Tubantia-app? Klik dan hier.

Volledig scherm

Foto's: Alphons Weierink

In Ootmarsum, vlakbij Engels' Tuin, vloog een informatiebord tegen de vlakte.

Volledig scherm

Foto: Alphons Weierink

In Zenderen zag Nicky Wagenvoort geen stormschade. Maar het verschil tussen hoe de lucht er 's middags uitzag vergeleken met 's ochtends, was groot. Na een ochtend volg prachtige kleuren in de lucht, volgde een middag met onheilspellende wolken. Wagenvoort maakte van beide luchten een foto (zie hieronder).

Volledig scherm
Volledig scherm

Linda Annink Vonk uit Almelo en haar gezin werden 's middags opgeschrikt door een enorme knal. Toen ze buiten gingen kijken, zagen ze dat een boom dwars door hun schutting was geknald en in hun tuin terecht was gekomen (zie foto hieronder).

,,Gelukkig was iedereen op dat moment binnen en zijn er geen gewonden gevallen", zegt ze. De brandweer kwam langs, maar kon zondagmiddag niet veel doen. De boom ligt er dus nog steeds.

De boom die haar schutting vernielde, is volgens haar eigendom van de gemeente Almelo. ,,We wonen naast een boswal met eikenbomen waaraan heel slecht onderhoud is gepleegd. De brandweer bevestigde dit aan ons en zei dat we het best contact op kunnen nemen met de gemeente om die aansprakelijk te stellen."

Dat gaat ook gebeuren, bevestigt ze. ,,Mijn man gaat de gemeente maandagochtend bellen."

Volledig scherm
Volledig scherm
Een boom in de Isaacstraat in Hengelo is geknakt en omgevallen door de wind. Foto: News United/Jack Huygens
Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement