Volledig scherm
Apollo 8 won de eerste set van Peelpush, maar zag de overige drie sets naar de bezoekers uit Limburg gaan. © Christian van der Meij

Stunt topdivisionisten blijft uit, Set-Up'65 en Eurosped wel door

ENSCHEDE - De mannen van Webton Hengelo en de vrouwen van Ecare Apollo 8 zijn er niet in geslaagd door te dringen tot de kwartfinale van de nationale volleybalbeker. Beide teams moesten hun meerdere erkennen in een eredivisionist. Springendal Set-Up'65 en Eurosped bekerden wel door.

Van de Twentse volleybalteams die nog in het bekertoernooi zaten kwam Webton Hengelo zaterdag als eerste in actie. De ploeg van trainer Rinke Olthof maakte het eredivisionist Nesselande in de eerste en derde set akelig lastig, maar uiteindelijk moesten de Hengeloërs met 3-0 buigen: 31-29, 25-15 en 26-24.

Apollo
De vrouwen van Apollo 8 kregen bezoek van eredivisionist Peelpush. De Limburgers zijn geen hoogvlieger op het hoogste niveau en dus hoopte de Bornse formatie op een stunt. De droom bleef na de eerste set intact. Apollo won met 25-19, maar in de drie sets die volgden ging Peelpush er met de winst vandoor: 18-25, 21-25 en 22-25.

Set-Up en Eurosped
De Twentse eredivisionisten Set-Up'65 en Eurosped drongen wel door tot de kwartfinale van de beker. Set-Up rekende in eigen huis vrij eenvoudig af met Regio Zwolle Volleybal, 3-0 (25-13, 25-20 en 25-18). Eurosped won op bezoek bij topdivisionist VV Utrecht met dezelfde cijfers: 3-0 (23-25, 12-25, 20-25).

Twents affiche
Set-Up'65 en Eurosped nemen het in de kwartfinale van de beker tegen elkaar op. Saillant detail is dat beide teams elkaar vorig seizoen in de finale van het bekertoernooi troffen. Toen ging Eurosped met de winst aan de haal en kroonde het zich tot bekerkampioen van Nederland.