Volledig scherm
VVD-Kamerlid Han ten Broeke © anp

Ten Broeke op negen kandidatenlijst VVD

DELDEN - VVD-kamerlid Han ten Broeke uit Delden staat op plek negen van de kandidatenlijst van zijn partij voor de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer. Via sociale media laat hij weten 'blij te zijn met die plek' en hij geeft aan 'te willen knokken voor een mooier (Oost-)Nederland.

Met zijn positie op de kandidatenlijst is de kans vrij groot dat Ten Broeke na de verkiezingen op 15 maart 2017 opnieuw een zetel in de Tweede Kamer gaat bezetten. De in Haaksbergen geboren politicus zit sinds 2006 in de kamer. Hij is woordvoerder voor de zware posten buitenlandse zaken en defensie.

Opkomen
Op zijn facebook pagina schrijft Ten Broeke onder meer over zijn aandacht voor zaken die spelen Oost-Nederland in het algemeen en Twente in het bijzonder: 'Ik kom altijd op voor Oost-Nederland en Twente. Oost-Nederland wordt door mij nooit vergeten in Den Haag. En hoe moeilijk het ook was bij al die bezuinigen, het is me toch gelukt om extra geld vrij te maken voordat zogenaamde "karrenspoor", de N35 tussen Enschede en Zwolle; de enige N-weg die er geld bij heeft gekregen. En niet alleen voor onze wegen. Ook voor het openhouden van de rechtbank, de gevangenis, de belastingdienst en het Rijksmuseum Twenthe heb ik me met succes kunnen inzetten.'