Volledig scherm

Tevredenheid over 'rustige' jaarwisseling

ENSCHEDE - De jaarwisseling is in Twente overwegend rustig verlopen. De gezamenlijke hulpdiensten (politie, brandweer, Ambulance Oost) spraken van een gemoedelijke sfeer in de regio die past in het beeld van de oud en nieuwvieringen van de laatste jaren.
Geweld tegen hulpdiensten is op één geval na uitgebleven.

Eén politieagent was betrokken bij een geweldsincident. De agent werd geslagen tijdens een aanhouding van twee mannen in Enschede aan de Ypelobrink in verband met een mishandeling. De personalia van de verdachten zijn niet bekendgemaakt.

De politie, brandweer en ambulancediensten stellen het vooral druk te hebben gehad met kleine incident. In totaal zijn in Twente negen personen aangehouden, voornamelijk voor vernieling en openbare dronkenschap. Zij zijn overgebracht naar het arrestantencentrum van de politie in Borne.
Het aantal aanhoudingen is vergelijkbaar met een gemiddelde uitgaansnacht. Volgens de politie waren tijdens de jaarwisseling door de weersomstandigheden weinig mensen op straat
De brandweerkorpsen in Twente zijn in totaal 169 keer gealarmeerd. Dat aantal meldingen is hoger dan vorig jaar (137 keer). Vooral overdag moest de brandweer vaker uitrukken. Het ging daarbij vooral om containerbrandjes, afvalbrandjes en kleine vreugdevuren in vooral Enschede, Hengelo en Almelo. In Hengelo woedde korte tijd een brand in een woning in de Brugstraat. Vermoedelijk is daar vuurwerk naar binnen gegooid. De bewoners waren ten tijde van de brand niet thuis. De woning heeft veel rookschade opgelopen.

In Holten heeft het rieten dak van een woning aan de Markeloseweg korte tijd in brand gestaan. Vermoedelijk is er een vuurpijl op het dak terecht gekomen
In Ootmarsum als in Vroomhoop moest de brandweer op oudejaarsdag uitrukken voor
een gaslekkage. Door het gooien van vuurwerk in een rioolput was in beide gevallen
een naastgelegen gasleiding gesprongen. Er stroomde gas uit in de rioolput. Door de harde wind is er geen explosiegevaar geweest volgens de brandweer. De lekkages zijn inmiddels gedicht.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement