Volledig scherm
Het wordt koud. De muts, sjaals en winterjassen kunnen weer uit de kast © anp

Trek die winterjas en muts maar uit de kast: het wordt koud in Twente

OOST-NEDERLAND - Wie zijn winterjas nog niet uit de kast had gehaald, doet er verstandig aan dat dit weekend wel te doen. Het wordt namelijk koud. Een muts en een paar handschoenen zijn volgens weerman Raymond Klaassen van Weerplaza ook geen overbodige luxe.

Donderdag liggen de temperaturen rond de 8 graden, maar vrijdag op zaterdag wordt het volgens Klaassen kouder. Zaterdag wordt het namelijk maar 5 graden. Ook trekt, via het noorden, bewolking het land in. Dus of er dit weekend een zonnetje te zien is, is nog even de vraag. Wel blijft het droog.

Vriespunt
Zondag klaart het nog iets op, maar dan is het voorlopig gedaan met het zachte weer. In de nachten daalt het kwik namelijk tot onder het vriespunt. ,,Dit zorgt ervoor dat maandag- en dinsdagochtend erg koud kunnen zijn.'' Voor koukleumen is er toch nog goed nieuws: in de loop van volgende week wordt het weer wat zachter. Dan zullen de temperaturen rond de 8 graden liggen.

De temperaturen zoals we ze nu kennen, zijn normaal voor de tijd van het jaar. ,,Mensen denken altijd dat het bij de overgang van herfst naar winter koud moet zijn, maar dat valt wel mee.'' Of het een horrorwinter wordt of wij een witte Kerst krijgen, kan Klaassen op dit moment nog niet zeggen. ,,Het weer in Nederland is daarvoor te wisselvallig. Het zou kunnen, maar het kan ook 15 graden worden met Kerst.''