Volledig scherm
Truls Velgaard

Truls Velgaard weg bij Wegener

ENSCHEDE/APELDOORN - Bestuursvoorzitter Truls Velgaard van Koninklijke Wegener NV, waartoe De Twentsche Courant Tubantia behoort, vertrekt bij het uitgeefconcern. Vrijdagochtend kondigde hij zijn vertrek aan per medio 2013.

Zijn besluit, dat hij met volle medewerking en overeenstemming met de Raad van Commissarissen en de Board van Mecom Group plc (“Mecom”) heeft genomen, staat geheel los van de onderhandelingen met mogelijke kopers van (delen van) Wegener, aldus de raad van bestuur van Koninklijke Wegener. In de situatie dat dit proces niet zal leiden tot een verkoop, zal de heer Velgaard zich actief opstellen in het reeds lopende proces van het vinden van een opvolger en voor een ordentelijke overdracht zorgdragen.Truls Velgaard: “Leiding geven aan Wegener was niet zonder uitdagingen, maar de steun die ik tijdens mijn tijd binnen de organisatie van mijn collega’s heb gekregen was ronduit indrukwekkend. Ik ben hen daar zeer dankbaar voor. Wat ook de uitkomst van het verkoopproces van Wegener zal zijn, ik zal er alles aan doen om een goede overdracht aan de nieuwe leider van Wegener te bewerkstelligen. Als ik vertrek, zal ik dat doen met enorme tevredenheid over hetgeen wij de laatste twee jaren hebben bereikt.”

Over het besluit van Truls Velgaard zegt Steven van der Heijden, voorzitter van de Raad van Commissarissen en non-executive van de Mecom Board: “Toen wij in november 2010 met de heer Velgaard overeenkwamen dat hij voorzitter van de Raad van Bestuur van Wegener zou worden, was dit met het volle begrip dat wij zijn wens zouden respecteren om na een periode van twee tot drie jaren terug te keren naar Noorwegen. Truls trad aan in een periode van turbulentie binnen Wegener en het is te danken aan zijn leiderschapskwaliteiten dat Wegener nu de uitdagingen van onze industrie tegemoet treedt met een ingespeeld managementteam en zeer gemotiveerde medewerkers. Ikzelf, mijn collega-leden van de Raad van Commissarissen en een ieder bij Wegener spreken onze grote dank uit voor de succesvolle wijze waarop Truls zijn moeilijke taken bij Wegener de laatste twee jaren heeft vervuld. Als hij ons verlaat, wensen wij hem het allerbeste voor de toekomst.”