Volledig scherm
Jan-Willem Staman in actie (rechts). Archieffoto: Jill Espiritu

Tukker staat voor debuut in nationale voetbalploeg Guam

ENSCHEDE - Het is een bijzonder verhaal: een geboren en getogen Nijverdaller die zijn debuut kan maken voor het nationale elftal van Guam.

Maar het is echt waar: de 31-jarige Jan-Willem Staman zit zaterdag bij de selectie van Guam voor de oefeninterland in en tegen Hong Kong.

Nummer 167 op wereldranglijst

Volgende week speelt de ploeg, nummer 167 op de FIFA-wereldranglijst, ook nog een duel in Singapore. Staman zal naar alle waarschijnlijkheid zijn debuut gaan maken voor de ploeg.

Guam is een mini-eilandje gelegen in de Grote Oceaan tussen Japan en Papoea- Nieuw-Guinea. Staman verhuisde vier jaar geleden naar het tropische eiland. Zijn vrouw, een Amerikaanse, wilde daar haar master doen. Staman zelf werkt nu fulltime voor een aquarium en parttime voor een duikschool als instructeur. In zijn vrije tijd voetbalt hij voor FC Quality Distributors, een club op het hoogste niveau daar. In Twente speelde Staman voor DES uit Nijverdal.

Paspoort

Nu hij sinds februari beschikt over een Amerikaans staatsburgerschap kan hij ook uitkomen voor de nationale ploeg. Guam vormt namelijk een afzonderlijk territorium van de Verenigde Staten.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement