Volledig scherm
© Annina Romita

Twente helpt slachtoffers rampgebied Italië

OLDENZAAL - Een groep Twentenaren heeft de stichting Twente Per Italia opgericht. De stichting wil geld inzamelen voor de slachtoffers van de aardbeving die Italië deze week opschrok.

Een van de initiatiefnemers is de van oorsprong Italiaan Salvatore Ierna uit Oldenzaal. „Toen ik de afschuwelijke beelden van de aardbeving zag wist ik meteen dat we in actie moesten komen. Ik heb inmiddels contact gehad met burgemeesters van dorpen in het getroffen gebied. Ze willen vooral geld voor de wederopbouw van voorzieningen voor senioren. Daar willen we het geld dat binnenkomt ook aan besteden.”

Bankrekeningnummer
Speciaal voor de actie heeft Ierna, oud-voorzitter van de inmiddels opgeheven Italiaanse vereniging in Oldenzaal, een bankrekeningnummer opengesteld. „Daarop kan iedereen geld storten. Ik ga na afloop van de actie zelf naar Italië om het geld te overhandigen, zodat de mensen er ook zeker van zijn dat de hulp op de goede plek aankomt.”

De aardbeving trof Rome en Midden-Italië en had een kracht van 6.2 op de schaal van Richter. Het dodental is opgelopen tot 284 mensen. Het dorpje Amatrice werd zwaar getroffen, alleen daar zijn al ruim 200 dodelijke slachtoffers te betreuren.

Het bankrekeningnnummer van de stichting Twente per Italia is NL13 SNSB 0911400478 Twente Per Italia t.n.v Salvatore Ierna