Volledig scherm
© Thinkstock

Twente kent illegale handel in levensgevaarlijke erectiepillenENSCHEDE - Twente kent een levendige handel in namaakviagra. De pillen zijn populair, maar kunnen levensgevaarlijk zijn.

Hoewel de handel in namaakerectiepillen verboden is, zijn deze in Twente eenvoudig verkrijgbaar. Via advertenties op internet worden pillen met namen als Kamagra, Cenforce en Cobra aangeboden. Die worden vervolgens op parkeerplaatsen of per post geleverd door anonieme dealers. Ook Twentse erotheken verkopen de erectiemiddelen, al worden ze buiten het zicht van klanten gehouden. Dat blijkt uit onderzoek van deze krant.

Harddrugs
De Inspectie voor de Gezondheidszorg ziet de handel met lede ogen aan. De pillen bevatten regelmatig sporen van harddrugs en kunnen levensgevaarlijk zijn. Het Openbaar Ministerie pakt de handel in de pillen hard aan: de afgelopen jaren zijn meerdere Twentse handelaren veroordeeld door de rechtbank in Almelo. De handel in erectiepillen ging in al deze zaken gepaard met het dealen van harddrugs.

Drugslaboratoria
Omdat Kamagra - de belangrijkste pil uit het illegale circuit - vaak wordt aangetroffen bij handelaren die ook harddrugs verkopen, bestaat het vermoeden dat de sekspillen in drugslaboratoria worden gemaakt. Zelfs als er geen drugs in de pillen zit, kan het gebruik ervan gevaarlijk zijn. De stof sildenafil kan namelijk zorgen voor hartklachten. Ook hoofdpijn en duizeligheid zijn bekende bijwerkingen. Reden waarom de Inspectie voor de Gezondheidszorg het gebruik van deze producten ten sterkste ontraadt.