Volledig scherm
© ANP

Twente komt niet in aanmerking voor de Beste Keet van Nederland

TWENTE - Twente is niet genomineerd voor de verkiezing van de Beste Keet van Nederland 2013. De organisatie Plattelandsjongeren.nl heeft 3 keten uit Gelderland, 1 uit Noord-Holland en 1 uit Groningen genomineerd voor de prijs.

In de voorronde van de verkiezing hebben zich 150 jongerenketen aangemeld via Keurkeet.nl. Een jury beoordeelde op de thema's veiligheid, alcoholbeleid en uitstraling. Keet ‘Roeg en Onbenullig’ uit Groningen, keet ‘Het Kippenhok’ uit Noord-Holland, keet ‘Keetel’ uit Gelderland, keet ‘Vleisch & Bier’ uit Gelderland en keet ‘Bomers Bar’ uit Gelderland gaan door naar de finaleronde. De keten werden door de Keetkeurjury beoordeeld via hun keetprofiel en de antwoorden op een vragenlijst die de keet voor deze wedstrijd ingevuld heeft. Bij beide items stonden de zeven thema’s van ‘De Beste Keet van Nederland’ centraal: activiteiten, alcoholbeleid, betrokkenheid ouders, brandveiligheid, noodnummers en EHBO, huisregels en uitstraling keet.

Finaleronde

De aankomende week worden de vijf genomineerde keten bezocht door de Keetkeurjury. Tijdens deze bezoeken wordt de keet aan de hand van een checklist, gericht op de zeven thema’s, gekeurd. Daarnaast zullen de keetjongeren tijdens het bezoek van de ervaren jury een aantal opdrachten moeten doen, om extra punten te scoren. Aan de hand van deze bezoeken worden de winnaars bepaald. Op zaterdag 14 december 2013 om 20.00 uur worden de prijzen en de prijswinnaars tijdens een centrale prijsuitreiking bij een van de winnende keten bekendgemaakt.

Jongerenketen

Tot nu toe halen voornamelijk negatieve verhalen over jongerenketen de media. Plattelandsjongeren.nl is er van overtuigd dat jongeren prima in staat zijn om alles rondom hun keet op een verantwoorde manier te regelen en onderschrijft de sociale waarde van keten voor jongeren op het platteland. Om keetjongeren te faciliteren in een goede organisatie rondom hun keet organiseert Plattelandsjongeren.nl elk jaar de wedstrijd ‘De Beste Keet van Nederland’.

Plattelandsjongeren.nl

Plattelandsjongeren.nl is een organisatie die zich inzet voor leefbaarheid op het platteland, zowel het behouden als het bevorderen daarvan. In totaal telt de organisatie 13.000 leden, verdeeld over 230 afdelingen in heel Nederland.