Volledig scherm
Koks schotelen in de Grote Kerk in Enschede ambassadeurs van Twente Culinair een maaltijd voor. Foto: Annina Romita

Twents pop-uprestaurant in Amsterdam

ENSCHEDE - Twaalf keukenbrigades uit Twente gaan begin maart voor een periode van drie dagen koken in een pop-uprestaurant in de Twentse Ambassade aan de Herengracht in Amsterdam. "We serveren streekproducten, betrekken musea en andere partijen erbij en Amsterdam Marketing gaat het promoten", aldus Danny de Vries van de Twentse Ambassade vrijdagavond in de Grote Kerk van Enschede.

In de kerk presenteerde de nieuwe stichting Twente Culinair zich. Ook werd de website gelanceerd van de stichting waar twaalf Twentse restaurants uit het topsegment in Twente bij zijn aangesloten. Het gaat onder meer om De Blanckenborgh (Haaksbergen), Dorset (Borne), Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek (De Lutte) en De Kloostergang (Zenderen).

Gala
De officiële presentatie gebeurde met het Grand Gala du Twente, een exclusief gala voor 180 veelal prominente gasten uit de regio. Ze kregen onder meer sushi met paling, hertenrugfilet en snoekbaars geserveerd. Bijna alles was mise en place voorbereid in de keukens van de aangesloten restaurants. In een tent naast de Grote Kerk werden de gerechten afgemaakt.