Volledig scherm
De meeste bezoekers van Tubantia.nl. verwachten dat FC Twente zondag kan juichen. © Proshots

Twentse derby | 'FC Twente gaat zondag winnen in Almelo'

ALMELO - De bezoekers van Tubantia.nl verwachten dat FC Twente zondag de derby van Heracles Almelo wint. Van de mensen die hebben gestemd op een poll op deze site gaat 69 procent uit van een Enschedese zege.

Van de 822 stemmers rekent ruim een vijfde (22 procent) op een overwinning voor de thuisploeg.

Groot verschil
Dat veel vaker is gestemd op een uitslag die een triomf voor FC Twente betekent dan op een resultaat in het voordeel van Heracles, ligt ongetwijfeld mede aan het feit dat er onder de sitebezoekers meer aanhangers van de Enschedeërs dan Almelose fans zijn.

Wat mogelijk meespeelt bij de neutrale voetballiefhebber: FC Twente is het seizoen beter begonnen dan de rivaal uit Almelo.

'Er komt een winnaar'
Afgaande op het oordeel van de bezoekers komt er nagenoeg zeker een winnaar. Slechts 6 procent verwacht een gelijkspel, waarbij 1-1 (4 procent) net iets vaker wordt genoemd dan 2-2 (2 procent).

Een doelpuntloze remise of een gelijke stand met meer dan twee treffers per ploeg is volgens de internetters uitgesloten.

Populairste uitslag
De uitslag die veruit het vaakst wordt genoemd, is 1-3 voor FC Twente. Liefst 28 procent verwacht dat resultaat. Dat is opvallend. Niet in de laatste plaats omdat in eredivisiewedstrijden gemiddeld niet meer dan drie doelpunten vallen.

Sterker: bij het invullen van een voetbalpoule is vaak een van de tips om bij een ploeg een nul in te vullen. Uitslagen waarbij een van de twee ploegen niet scoort, komen regelmatig voor.

Dat was bijvoorbeeld het geval bij de twee laatste derby's. Heracles Almelo - FC Twente eindigde vorig seizoen in 2-0, FC Twente won de return met 4-0.