Volledig scherm
Max Verstappen wordt in Abu Dhabi omringd door Twentse fans. Foto: Alphons Weierink

Twentse fans geven Max Verstappen in Abu Dhabi steuntje in de rug

ABU DHABI - Max Verstappen wordt zondag bij zijn laatste Formule 1-race van het seizoen in Abu Dhabi gesteund door een groot aantal Nederlandse fans. Onder hen een opmerkelijk groot aantal uit Twente. Zij spraken de coureur de avond voor de race in een hotel.

Een groep fans uit onder andere Ootmarsum, Denekamp, Oldenzaal, Hengelo en Lattrop ontmoette de coureur zaterdagavond in zijn hotel tegenover circuit Yas Marina. Ondanks dat Verstappen allesbehalve tevreden was over zijn kwalificatierace omdat hij van de baan schoof, nam hij uitgebreid de gelegenheid om met zijn Twentse fans te praten.

Onder de indruk
Verstappen was onder de indruk dat zoveel mensen de moeite nemen om hem waar ook in de wereld te steunen bij zijn races. De Twentse fans staken hem een hart onder de riem voor de race van zondag.

Verstappen beloofde er alles aan te doen om een goed resultaat neer te zetten in Abu Dhabi. Verstappen wordt in Abu Dhabu vergezeld door onder anderen zijn vader Jos en zijn zus Victoria.

Massa en Ericsson
De Twentse fans hadden ook en ontmoeting met andere Formule 1-rijders onder wie de Braziliaan Felipe Massa die zondag zijn laatste race rijdt en Marcus Ericsson uit Zweden.

De laatste Formule 1-race van het seizoen begint zondag om 14.00 uur Nederlandse tijd. Door zijn foutje in de kwalificatierace vertrekt Verstappen vanaf plek zes.