Volledig scherm
Bij de rode prikker ligt Digne-les-Bains. Screenshot Google Maps

Twentse streekproducten in Frankrijk

ENSCHEDE - Met Twentse wijn en mosterd in de bus naar een streekmarkt in het diepe zuiden van Frankrijk. Het lijkt op water naar de zee dragen, maar een grote Twente delegatie gaat komend weekend naar de Provence om daar streekproducten te promoten op een grote internationale streekmarkt.

Het is voor de tweede keer dat Twentse producenten van onder meer pasta, jam, chutney, mosterd, wijn, ambachtelijk ijs, eieren en diverse bakmixen internationaal de boer opgaan. Vorig jaar stonden de leden van Streekmarkt Twente in Le Puy-en-Velay, nu staan ze van 24 tot en met 26 augustus in Digne-les-Bains. Daar komen producenten uit allerlei landen samen om de voedingsmiddelen te verkopen aan consumenten en om kennis uit te wisselen met andere fabrikanten.

De groep van twintig ondernemers vertrekt donderdag met een bus met koelaanhangwagen naar Frankrijk. Een van de delegatieleden is wethouder Josh Sijbom uit Hof van Twente. Hij wil op de internationale streekmarkt Twente op de kaart zetten, omdat streekproducten belangrijk zijn voor het imago van Twente’.