Volledig scherm
Matthijs van Noort (links) en Laurens ten Den. © Frans Nikkels

Twentse theaterproductie 'Woodstock' naar Duitsland

ENSCHEDE - Woodstock The Story, de succesvolle theaterproductie van de Twentenaren Laurens ten Den en Matthijs van Noort, gaat naar Duitsland en Luxemburg. In januari en februari trekken de Tukkers met hun voorstelling over het legendarische popfestival uit 1969 langs twaalf theaters in onder meer Stuttgart, Weimar en Echternach. In 2019, het jubileumjaar van Woodstock, volgt een nieuwe serie uitvoeringen in Nederland.

Regisseur Laurens ten Den is blij met de buitenlandse belangstelling. „In Duitsland kom je moeilijk binnen als je geen grote namen brengt. Dat ze ons deze kans geven, zegt wel iets over de kracht van voorstelling.”

Tekst aangepast
Speciaal voor het Duitse publiek wordt de oorspronkelijke tekst iets aangepast. „De generatie die Woodstock heeft meegemaakt, spreekt in Duitsland over het algemeen niet zo goed Engels. Een aantal teksten zullen we dus nog moeten vertalen in het Duits.”

De tournee vindt plaats in twee korte series van zes voorstellingen. Een 9-koppige cast brengt op het toneel de sfeer van het festival tot leven.