Volledig scherm
© Thinkstock

Van regenrecord naar tropische temperaturen in Twente

ENSCHEDE - De meteorologen van Weerplaza gaan maandag voor een regenrecord: er wordt twaalf tot vijftien uur regen verwacht. Dat is voor juni bijzonder lang.

Ook in Twente wordt de nodige regenval verwacht. Johan Effing van weerstation Losser meent zelfs dat 'de zomer de verkeerde weg lijkt ingeslagen'. Het gaat langdurig regenen vanaf het middaguur in Twente, hoewel er wel sprake is van korte 'droge' adempauzes.

Beter
Weerplaza verwacht dat er tijdens de avondspits door de regen flinke vertragingen kunnen ontstaan. In de avonduren trekt het regengebied naar Duitsland weg. Vanaf dinsdag, het officiële begin van de zomer, wordt beter weer verwacht.

Zomer in ons land
De zon komt terug. ,,De astronomische lente eindigt kletsnat met langdurige regenval, maar al snel zal de zomer ons land gaan binnenkomen. De zon gaat vaker schijnen en misschien wordt het donderdag wel 30 graden", aldus weerman Wilfred Janssen van Weerplaza.

Droog
Vanaf woensdag gaan de temperaturen flink omhoog, dan 's middags al zomerse waarden tot 26 graden in het binnenland. Janssen: ,,De kans op een zeer lokale onweersbui neemt woensdagavond wel toe, maar wij verwachten dat het op de meeste plaatsen gewoon droog blijft."

De echte zomerwarmte is helaas maar van korte duur. Vrijdag wordt het regionaal nog zomers warm met lokaal 26 graden, maar in het weekend doet de temperatuur alweer een stap terug naar 19 en 22 graden. Met het afnemen van de temperatuur neemt ook gelijk de kans op zware buien af, maar helemaal droog blijft het waarschijnlijk niet.