Volledig scherm
© Twenhaarsveld

Verloren kentekenplaten en volgelopen kelders na zware regenval in Twente

RIJSSEN/WIERDEN - Op diverse plaatsen in Twente zorgde hevige regenval donderdag aan het eind van de middag en begin van de avond voor overlast. De brandweer moest ongeveer 100 keer in actie komen.

De gemeenten Wierden en Rijssen-Holten werden het hardst getroffen. Daar stonden straten blank, liepen kelders onder water en stroomden diverse tunnels vol.

Kentekenplaten
In Rijssen verloren meerdere automobilisten hun kentekenplaten door de zware regen. In volgestroomde tunnels raakten de platen los van de auto's. Mensen die hun kentekenplaat verloren zijn kunnen deze ophalen bij de brandweerkazerne.

Zwembad
Openluchtzwembad Twenhaarsveld in Holten moet vrijdagochtend de deuren gesloten houden voor bezoekers na het noodweer van donderdagavond. Door de overvloedige regenval is het zwembad volgestroomd met rotzooi.

Volgelopen kelders
Behalve volgelopen straten en tunnels stonden ook diverse kelders en winkels in de regio blank. Met behulp van de brandweer werd het toegestroomde water weggepompt.

Waterpret
Behalve voor overlast zorgde het vele water ook voor de nodige waterpret. In Markelo en Rijssen vermaakten kinderen zich na de hoosbuien prima op ondergelopen grasvelden en in speeltuinen.

Volledig scherm
© Twitter: @geraldnijland
Volledig scherm
© Twitter: @herman05
Volledig scherm
© Twitter: @verhaaki