Volledig scherm

Vestiging Menzis in Enschede blijft open

ENSCHEDE – DAM Zorgverzekeringsgroep is de overkoepelende naam van Menzis, Agis en Delta Lloyd/Ohra, de drie zorgverzekeraars die een fusie aangaan. Samen tellen de drie momenteel circa vier miljoen verzekerden en hebben daarmee een kwart van de zorgmarkt in handen. De verzekerden blijven verzekerd via de huidige merken.

Het hoofdkantoor van DAM komt in Amersfoort. De Menzis-kantoren in Enschede (callcentrum en marketing) en Groningen blijven gehandhaafd. De activiteiten op beide vestigingen veranderen - in ieder geval voorlopig - niet. De kantoren van Menzis in Zwolle en Rotterdam sluiten hun deuren.
De al in juni aangekondigde reorganisatie bij Menzis is overigens nog niet afgerond. Bij de reorganisatie zouden in totaal 350 tot 400 fulltime banen verdwijnen bij de vijf Menzis-kantoren. Door natuurlijk verloop en het opzetten van een flexpool heeft de zorgverzekeraar het aantal fulltime medewerkers dat gedwongen moet vertrekken kunnen verminderen tot 105. Met de vakbonden en de ondernemingsraad praat Menzis nog over een akkoord. De verwachting is dat begin 2007 de betrokken medewerkers te horen krijgen of ze al dan niet mogen blijven. Personeel dat heeft gekozen voor de flexpool wordt ingeschakeld bij pieken in het werk.
Menzis benadrukt dat de reorganisatie los staat van de voorgenomen fusie. Bij de fusie per 1 januari 2007, waarmee de Nederlandse Mededingingsautoriteit vorige maand heeft ingestemd, krijgt Menzis als grootste partner 42 procent van de aandelen, Delta Lloyd/Ohra 31 procent en Agis 27 procent. Oud-minister Rogier van Boxtel, nu de baas bij Menzis, wordt voorzitter van de Raad van Bestuur van DAM Zorgverzekeringsgroep. Barbara Fransen wordt lid van de nieuwe raad van commissarissen. Zij was al commissaris bij Menzis.