Volledig scherm
© Thinkstock

Video | 1 op de 6 jongeren in Twente is mantelzorger

ENSCHEDE – Jongeren in Twente blijken op de middelbare school mantelzorg te verlenen aan een ziek familielid. Dit brengt de GGD Twente naar buiten in het kader van de ‘Dag van de Mantelzorg’.

In hun persbericht geeft de GGD Twente aan dat het gaat om jongeren in klas 2 en 4 van de middelbare school, waar 16 procent mantelzorg verleent. Dit baseren zij op hun meest recente onderzoek. Meer dan de helft van de jonge mantelzorgers geeft 1 tot 2 uur per week mantelzorg. 11 procent van de jongeren doet dit 7 uur of meer per week.

Depressieve klachten
Binnen de groep die opgroeit met een ziek gezinslid verleent 65 procent mantelzorg. Je kunt dan denken aan jongeren die opgroeien met een chronisch zieke moeder of vader, een gezinslid met depressie of autisme. Door gebrek aan aandacht hebben deze jongeren vaak zelf depressieve klachten en spijbelen vaker.

Bij Stichting Informele Zorg Twente kunnen jonge mantelzorgers terecht voor informatie en ondersteuning. Het aanbod is vooral gericht op uitwisseling en ontspanning.

TV Enschede bezocht op de Dag van de Mantelzorg een evenement in de bibliotheek. Bekijk het fragment hierboven.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

www.tvenschedefm.nl