Volledig scherm
© Thinkstock

Vijf Twentse bedrijven failliet

ENSCHEDE - De rechtbank heeft vijf Twentse bedrijven failliet verklaard. Het gaat om de Pro-Eco Groep in Overdinkel, Roto’n in Geesteren, Brookjan in Goor, Anta in Enschede en Iviti Lighting in Borne.

De Pro-Eco Groep in Overdinkel en het eveneens failliete dochterbedrijf WielTank bestaan al 25 jaar. Pro-Eco is gespecialiseerd in de verkoop van technische componenten en afdichtingen van biogasinstallaties. Curator is Mink Severiens.

Brookjan in Goor is een bureau in projectontwikkeling, beheer van onroerend goed en handel in Vastgoed. Curator Wim Haafkes wikkelt dit faillissement af.

Roto’n in Geesteren is een winkel en partijenhandel in onder andere gereedschappen aan De Steenberg in Geesteren. De eigenaresse exploiteert ook een webshop: GoJow. Erik Nijhoff is tot curator benoemd

Verder is pensioen- en lijfrente-adviesbureau Anta in Enschede failliet (curator Carl Luttikhuis), alsmede de groothandel in ledverlichting Iviti Lighting aan de Ambachtstraat in Borne. Hier is Rutger van Wijk de curator.