Volledig scherm
© Christian van der Meij

Volleybalsters Eurosped boeken eenvoudige overwinning op Taurus

HOUTEN - De volleybalsters van Eurosped hadden zaterdagavond weinig te vrezen van Taurus. Op bezoek in sporthal De Kruisboog in Houten won het team van trainer Jan Berendsen met 3-0.

Met name in de eerste en tweede set waren de verschillen groot. Op de opslag van Daphne Knijff namen de bezoekers al snel een 6-0 voorsprong in de eerste set. Daarmee was het gat geslagen. Ook in de tweede set had Taurus weinig in te brengen. In de derde set ging het even gelijk op en nam de thuisploeg zelfs een 8-7 voorsprong. Dat was direct een van de weinige wapenfeiten van Taurus. Eurosped draaide de rollen om, sloeg een gaatje en besliste de set vervolgens met 25-21.

Aces
Opvallend aan Eurosped-zijde waren de vele aces. In totaal noteerden de Almeloërs vijftien opslagbeurten waaruit rechtstreeks werd gescoord. Eline Gommans nam de meeste aces voor haar rekening: zes in totaal. Judith Kamphuis, Rinske Hofsté en Daphne Knijff noteerden elk drie aces.

Statistieken:

Taurus - Eurosped 0-3 (14-25, 12-25, 21-25). Scores Eurosped: Knijff 15, Kamphuis 13, Gommans 12, Hofsté 8, Koebrugge 3, Wopereis 3.