Volledig scherm
Daphne Knijff (7) was goed voor twintig punten. © Christian van der Meij

Volleybalsters Eurosped buigen voor Sliedrecht Sport

ALMELO – De volleybalsters van Eurosped hebben niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Sliedrecht Sport. De Almelose formatie won de eerste set van de nog ongeslagen bezoekers, maar moest in het vervolg haar meerdere erkennen in de ploeg van trainer Matt van Wezel.

Met name Daphne Knijff was op dreef namens Eurosped. De diagonaal was in totaal goed voor twintig punten. Met zes punten had Knijff ook een groot aandeel in de winst van de eerste set. Daarin nam de thuisploeg al snel een voorsprong van een aantal punten en via 21-13 boekte de formatie van trainer Jan Berendsen uiteindelijk een 25-17 overwinning.

Kranig verweer
Ook in de tweede set maakte Eurosped het Sliedrecht Sport lange tijd lastig. Halverwege de set stond er zelfs nog een 11-9 voorsprong in het voordeel van de Almeloërs op het scorebord. Daarna namen de bezoekers langzaam maar zeker het initiatief over en moest Eurosped berusten in 25-22 verlies. De derde set vertoonde een soortgelijk beeld. Opnieuw bleef Eurosped tot halverwege de set in het spoor van Sliedrecht Sport. Een 12-11 voorsprong voor de Almeloërs werd echter weggewerkt door de bezoekers, die bij 18-24 op setpunt kwamen. Eurosped gaf zich echter niet zomaar gewonnen, kwam nog terug tot 21-24, maar daarna sleepte Sliedrecht de set toch binnen.

Verzet gebroken
Het verzet van Eurosped leek daarmee gebroken. Hoewel de vierde set tot 10-9 nog gelijk opging, lukte het Sliedrecht Sport daarna om weg te lopen bij de bekerwinnaar van vorig seizoen. Eurosped maakte in het vervolg van de set nog maar vier punten, Sliedrecht Sport maakte er zestien: 14-25.

Statistieken
Eurosped – Sliedrecht Sport 1-3 (25-17, 22-25, 21-25, 14-25). Scores Eurosped: Knijff 20, Kamphuis 11, Koebrugge 10, Hofsté 6, Gommans 5, Wopereis 3.