Volledig scherm
© Christian van der Meij

Volleybalsters Eurosped leggen Alterno over de knie

ALMELO – Eurosped heeft de tweede zege in een paar dagen tijd geboekt. Waar het team van trainer Jan Berendsen woensdag nog te sterk was voor het Talentteam, werd zondag een 3-1 overwinning geboekt op Coolen-Alterno.

Voorafgaand aan de wedstrijd was het devies duidelijk voor Eurosped; aanhaken bij de subtop of genoegen nemen met een plek in de middenmoot. Het werd het eerste, al ging het de eerste set moeizaam. Alterno nam halverwege de set een ruime voorsprong, maar in de slofase lukte het Eurosped om zich terug in de wedstrijd te knokken. De set werd uiteindelijk met minimaal verschil gewonnen, 26-24.

Ook in de tweede set waren de verschillen klein. Hierin lukte het Eurosped om een gaatje van drie punten te slaan, maar nu was het Alterno dat zich terug in de wedstrijd knokte en de set met minimaal verschil won, 25-27.

Laatste wapenfeit
Het was één van de laatste wapenfeiten van de bezoekers uit Apeldoorn. Tot 11-9 lukte het Alterno nog om Eurosped te volgen in de derde set, maar daarna nam de thuisploeg in rap tempo afstand (25-13). De Almeloërs schreven vervolgens ook de vierde set op naam, 25-21.

Statistieken:

Eurosped – Alterno 3-1 (26-24, 25-27, 25-13, 25-21). Scores Eurosped: Knijff 20, Kamphuis 16, Gommans 15, Hofsté 12, Koebrugge 8, Wopereis 3.