Volledig scherm
© Bert Kamp

Volleybalsters Eurosped uit Almelo winnen Supercup

DOETINCHEM – De volleybalsters van Eurosped uit Almelo hebben vanmiddag (zondag) de Supercup veroverd. De Twentse bekerwinnaar verpletterde in Doetinchem landskampioen VC Sneek met 3-0.

De zeer overtuigende manier waarop de vernieuwde ploeg van coach Jan Berendsen de eerste prijs van het seizoen binnenhaalde was verrassend. Landskampioen Sneek had drie sets niets in te brengen.

Vooraf werden de kansen tussen beide ploegen, die door het vertrek van bepalende speelsters veel kwaliteit hebben ingeleverd, als fift-fifty ingeschaald. Maar Eurosped was oppermachtig en liet de Friezinnen alle hoeken van de Achterhoekse Topsporthal zien.

Coach Jan Berendsen koos in zijn eerste officiële wedstrijd met de vernieuwde selectie voor nieuwkomer Charlotte Haar als spelverdeelster. De speelster, afkomstig van het Talentteam, kreeg de voorkeur boven Rochelle Wopereis. De libero in het Almelose team is dit seizoen Kim de Wild, afkomstig van Peelpush. Verder mochten ‘oud-gedienden’ Judith Kamphuis en Daphne Knijff aan de bak en hadden ook Rinske Hofste (afkomstig van Rivo) en Carlijn Koebrugge een basisplaats. Eline Gommans draaide mee in de eerste wissel.

Eurosped, dat in de voorbereiding al eens met 3-2 had gewonnen van Sneek, kwam sterk uit de startblokk en nam meteen het initiatief. De Twentse meiden sloegen na 4-4 een gat en hielden de ruime marge vast. Via 10-6, 16-13 en 22-16 ging de eerste set met 25-20 naar Eurosped.

Ook in het tweede bedrijf was de jonge ploeg van Jan Berendsen de baas. Al snel ontstond er een enorm gat met Sneek. Eurosped pakte de tweede set afgetekend met 25-15. En Sneek kwam niet meer terug in de wedstrijd want ook de derde set werd met ruime cijfers (25-16) gewonnen door de Almelose ploeg, die tot de laatste bal messcherp bleef spelen.

Daarmee pakt de Twentse ploeg twee prijzen in een kalenderjaar. Na de beker in februari (na winst op Set-Up’65) nu ook de Supercup. Volgende week begint de competitie. ,,Twee prijzen in een jaar, echt geweldig", jubelde Judith Kamphuis. ,,We hebben met een nieuwe groep een hele goeie voorbereiding gedraaid. Maar dat we zit al konden, wist ik ook niet. Dit geeft heel veel vertrouwen voor de competitie."

Eurosped-VC Sneek 3-0

Setstanden: 25-20, 25-15, 25-16

Volledig scherm
© Bert Kamp
Volledig scherm
© Bert Kamp