Volledig scherm
© Robin Hilberink

Volleybalsters Set-Up’65 alleen aan kop na winst in topper tegen Sliedrecht

OOTMARSUM – De volleybalsters van Springendal Set-Up’65 hebben zich alleen aan kop genesteld in de eredivisie. De ploeg van trainer Brahim Abchir won met 3-2 van Sliedrecht Sport, dat tot zondag de eerste plaats deelde met de Ootmarsummers.

Beide titelkandidaten lieten in sporthal De Schalm zien weinig voor elkaar onder te doen. Meerdere sets werden met minimaal verschil afgesloten. Set-Up deelde de eerste tik uit aan de concurrent door de eerste set met 25-23 te winnen. Ook in de daaropvolgende sets was het spannend. De thuisploeg en Sliedrecht namen afwisselend een voorsprong. Sliedrecht won de tweede en derde set, al keek Set-Up in die derde set lange tijd tegen een voorsprong aan.

Overtuiging
Ondanks de 2-1 achterstand gaven de Ootmarsumse vrouwen zich niet gewonnen. Vol overtuiging begon Set-Up aan de vierde set. Daarin sloeg het al snel een gat van een aantal punten, maar in de slotfase stonden beide teams weer op gelijke hoogte (24-24). Waar Set-Up in de voorgaande sets moest buigen voor Sliedrecht, lukte het nu wel om de set winnend af te sluiten: 26-24.

De gewonnen vierde set bleek de genadeklap voor Sliedrecht Sport. De bezoekers zagen Set-Up in de tiebreak al snel weglopen. De spanning van de voorgaande set was niet langer voelbaar en met 15-6 sloot Set-Up de wedstrijd overtuigend af.

Statistieken:

Springendal Set-Up’65 – Sliedrecht Sport 3-2 (25-23, 26-28, 22-25, 26-24, 15-6). Scores Set-Up’65: I. Oude Luttikhuis 16, K. Oude Luttikhuis 13, C. Oude Luttikhuis 13, Engbers-Hollink 9, Von Piekartz 4, Kamphuis 3, Wolt 2, Kremer 1.