Volledig scherm
Kirsten Oude Luttikhuis was goed voor 20 punten. © Reinier van Willigen

Volleybalsters Set-Up'65 blijven ongeslagen in eredivisie

OOTMARSUM - De volleybalsters van Springendal Set-Up'65 beleven een prima seizoenstart. Na overwinningen op Regio Zwolle Volleybal en Taurus, moest zaterdagavond ook nieuwkomer Flynth Flamingo's Activia eraan geloven. In sporthal De Schalm in Ootmarsum stond na vier sets een 3-1 zege voor de thuisploeg op het scorebord.

Het verrassend goed presterende Flamingo's kwam als ongeslagen koploper naar Twente. En ondanks dat de Limburgers dit seizoen hun debuut in de eredivisie maken, lukte het ze ook om het Set-Up'65 bij vlagen erg lastig te maken. Tekenend hiervoor was dat de eerste drie sets allemaal met minimaal verschil af werden gesloten.

Set-Up won de eerste set met 25-23, nadat beide teams tot 22-22 continu in elkaars spoor bleven. De tweede set gaf een soortgelijk beeld, alleen trok nu Flamingo's aan het langste eind. Daarna leek Set-Up het initiatief weer te pakken. De formatie van trainer Brahim Abchir kwam met 18-15 voor, maar zag Flamingo's toch nog terugkomen. In een spannende eindfase besliste Set-Up de set uiteindelijk met 26-24.

Verzet gebroken
Daarmee was het verzet van Flamingo's gebroken. Set-Up nam in de vierde set al snel een voorsprong van een paar punten en hield die marge tot het einde vol. Bij de Ootmarsummers was Kirsten Oude Luttikhuis als vanouds op dreef. Zij was goed voor twintig punten, zes meer dan haar zus Ilse, die daarna de meest trefzekere speelster was.

Statistieken

Springendal Set-Up'65 - Flynth Flamingo's Activia 3-1 (25-23, 23-25, 26-24, 25-18). Scores Set-Up'65: K. Oude Luttikhuis 20, I. Oude Luttikhuis 14, Engbers-Hollink 11, C. Oude Luttikhuis 9, Giesselink 6, Von Piekartz 1, Grob 1, Baasdam 1.