Volledig scherm
© Lars Smook

Volleybalsters Set-Up'65 moeten nieuw verlies incasseren

SNEEK - De volleybalsters van Springendal Set-Up'65 hebben opnieuw een tik moeten incasseren. Vier dagen na de nederlaag tegen streekgenoot Eurosped, was nu regerend landskampioen Sneek te sterk voor de ploeg van trainer Brahim Abchir. De Friezinnen zegevierden met 3-1.

Na de eerste set leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor de Ootmarsumse vrouwen. Door goed te serveren werd Sneek kansloos gelaten, waardoor er al snel een 25-12 stand op het scorebord stond.

Het machtsvertoon van de bezoekers hield echter na één set op. Sneek sloeg in de tweede omgang al snel een gat van een paar punten en het lukte Set-Up maar niet om die marge weg te poetsen. Aan het begin van de derde set leek de ploeg van Abchir enige tekenen van herstel te vertonen, maar al snel nam Sneek het initiatief over. De Friezinnen liepen weg van Set-Up en herhaalden dat kunstje in de vierde set.

Ranglijst
De Ootmarsumse vrouwen raakten na het verlies van zaterdag de koppositie kwijt aan Sliedrecht Sport en zagen het verschil met de Zuid-Hollanders gisteren oplopen tot vier punten, aangezien Sliedrecht met 3-0 won van Flynth Activia Flamingo's.

Statistieken:

Sneek - Springendal Set-Up'65 3-1 (12-25, 25-23, 25-17, 25-18). Scores Set-Up'65: K. Oude Luttikhuis 13, C. Oude Luttikhuis 12, I. Oude Luttikhuis 10, Engbers-Hollink 9, Giesselink 5, Wolt 2.