Volledig scherm
© Lars Smook

Volleybalsters Set-Up'65 rekenen op eenvoudige wijze af met Taurus

OOTMARSUM – De volleybalsters van Springendal Set-Up’65 hebben woensdagavond een eenvoudige overwinning geboekt op hekkensluiter Taurus. In sporthal De Schalm rekende de thuisploeg in drie sets af met de bezoekers uit Houten: 3-0.

Bij Set-Up’65 ontbrak spelverdeelster Kiki von Piekartz. Haar plek in de selectie werd ingenomen door Danique Horck, doorgaans speelster van het tweede team. Daarnaast stond Christie Wolt in de starting six. Ilse Oude Luttikhuis stond daardoor langs de kant. Hekkensluiter Taurus kwam slechts met zeven speelsters, waaronder een libero naar Ootmarsum, waardoor de bezoekers geen wisselmogelijkheden hadden.

Vliegende start
De Ootmarsumse vrouwen hadden tegen Taurus een vliegende start. Pas bij 18-5 deed Taurus met een serve van zes punten iets terug. Set-Up liet zich daardoor niet van de wijs brengen en op de opslag van Melanie Grob en met scores van onder meer Wolt ging de thuisploeg op jacht naar setwinst. Via een ace van Wolt, een bal in het net van Taurus en een aanval van Wolt werd het uiteindelijk 25-14.

Jonge talenten
Dat het krachtverschil tussen beide teams groot is, maakte ook de tweede set duidelijk. Loes Engbers-Hollink serveerde Set-Up naar een 10-3 voorsprong. Die marge bleef lange tijd staan. Bij 20-13 bracht trainer Brahim Abchir debutante Danique Horck. Even later mocht ook Anneclaire ter Brugge haar eerste speelminuten maken bij de thuisploeg. Met de jonge talenten binnen de lijnen zorgde Merle Baasdam voor het winnende punt in de tweede set: 25-13.

Ook in de derde set stond er in een ommezien een ruime voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord, waardoor al snel duidelijk werd dat Set-Up geen averij op zou lopen tegen het zwakke Taurus. Wel lag het spel bij een 11-4 stand nog even stil vanwege een blessure bij Taurus-speelster Juliette van Duijnhoven. Na een korte behandeling kon zij echter de wedstrijd vervolgen. Set-Up liet zich door de tijdelijke onderbreking niet uit het spel halen. Trainer Abchir wisselde nog een paar keer, bracht opnieuw Horck en Ter Brugge in de ploeg, en via 18-7 mocht Engbers-Hollink bij 24-8 bij de wedstrijd serveren. De daaropvolgende rally werd door Taurus uitgeslagen, 25-8.

Statistieken:

Springendal Set-Up'65 - Taurus 3-0 (25-14, 25-13, 25-8). Scores Set-Up'65: K. Oude Luttikhuis 15, C. Oude Luttikhuis 10, Engbers-Hollink 9, Wolt 8, Giesselink 4, Baasdam 4, Grob 1.